В навечерието на Деня на труда: 53% от работещите българи доволни от получаваните пари

43% доволни от работата си, 58% – доволни от шефовете си

Повече от половината – 53% от работещите пълнолетни българи декларират, че са доволни от парите, които получават от работодателите си, 44% – че не са. Това се посочва в проучване на „Галъп интернешънъл“ в навечерието на Деня труда – 1 май. Проведено е между 13 и 22 април сред 817 души по метода „лице в лице“.

43% от пълнолетните българи твърдят, че работят и са доволни от работата си. 18% работят, но не са доволни. 19% не работят, но като цяло са доволни от работата си досега, а 10% не работят в този момент и не са доволни от работата си до този момент. 7% казват, че още не работят, а останалите се затрудняват да отговорят.

58% от работещите казват, че са доволни от шефовете си, 24% не са, а 13% казват, че нямат шефове. Останалите се затрудняват да отговорят. Във въпроси като този със заплащането и този за шефовете, разбира се, може да се отразява и известна предпазливост на отговарящите.

Данните не показват обективната картина на пазара на труда, а субективните усещания… Песимизмът за трудовите перспективи остава преобладаващ, но намалява, се казва в проучването, повече за което може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук