В МБАЛ ПРИХОДИТЕ РАСТАТ, НО ПАК Е НУЖНА ПОМОЩ

МБАЛ Света Екатерина
контакти

Като добра новина мога да отчета, че след направения анализ, през 2012 г. можем да отчетем положителна тенденция. Дейността се повишава, повишават се икономическите показатели, приходите и дейността по клинични пътеки. Това каза д-р Здравко Наков, временен управител на МБАЛ „Света Екатерина“. По негова информация лечебното заведение е повишило приходите и е реализирало близо 3 100 000 лв. през 2012-а. Това е с 300 хил. лв. повече в сравнение с предишната година. Има значително увеличение при преминалите пациенти. За 2012 г. – 6300 души, с 600 повече от предходната. Тези цифри и данни показват пълно изпълнение на програмата и прогнозата, допълни д-р Наков.

При направения отчет той акцентира върху приходите в отделенията. На първо място е „Вътрешни болести“. Оттам минали около 1700 пациенти, което е почти 1/3 от всички. Реализирало е 560 хил. лв. Следват отделенията по хирургия, нервни болести, ортопедия и т. н. Единственото отделение със спад е „Очни болести“.

За гарантиране на дейностите лечебното заведение трябва да реализира приходи не по-малко от 3 500 000 лв. годишно. Това е минимума да се гарантира снабдяването с медикаменти, отопление, заплати. Според временния управител на този етап е трудно да се разчита само на собствени приходи и чрез тях да се покриват текущи и стари задължения към доставчици. За това МБАЛ „Св. Екатерина” ще разчита на помощ от общината. Към края на 2012 г. здравното заведение дължи на доставчици 1 400 000 лв., показва статистиката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук