В КРУМ СЕ ЖАЛВАТ НА ПРОКУРОР ОТ ПОЛИЦИЯТА

контакти

Жители на село Крум са изпратили сигнал до Районната прокуратура в Димитровград, с копия до окръжната прокуратура, главната в София и медиите.

Дълбоко сме възмутени от отношението на Районното управление в Димитровград и от действията и методите на прокуратурата, относно подадена жалба срещу определени жители на с. Крум, свързана с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 12.05.2013 г., се казва в сигнала.

Според него, на 26 и 27 април в домовете на изброени в списък хора от селото са били посетени от кварталния полицай и служители от Икономическа полиция по разпореждане на прокуратурата. Те трябвало да направят проверка и да запишат обяснения дали хората в списъка са продали гласовете си на определена политическа партия.

Задължението и ролята на полицията е да пази реда и спокойствието на гражданите на Република България, а не с внезапното си нахлуване по домовете ни в празничните дни да всяват страх, смут и притеснение на възрастни и болни хора и майки с деца, се казва още в сигнала.

Той е подписан от 38 човека, с дата от 8 май 2013 г. Те очакват бърза реакция за прекратяване на притесненията и унижения на избиратели от Крум. Хората настояват да се потърси отговорност на жалбоподателя, който според тях, ги клевети, без основания и доказателства. Смятат, че трябва да се потърси сметка за неговите основания, а не институцията да му служи като частна. В действията съзират опити за всяване на страх, създаване на интриги и напрежение в селото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук