В кои часове и дни ще е най-засилен пътният контрол съобщи КАТ

Акциите са част от мерките през предстоящите празници 1 май и Гергьовден

контакти

Планирани са полицейски операции по установяване на водачи, шофиращи след употреба на алкохол и дрога, както и такива с неправоспособност.

В часовете:

14.00 до 21.00 часа на 28 април,

09.00 до 12.00 часа на 29 април,

14.00 до 21.00 часа на 1 май,

14.00 до 21.00 часа на 5 май,

09.00 до 12.00 часа на 6 май,

14.00 до 21.00 часа на 8 май,

е предвиден засилен контрол по автомагистрали, пътища първи и втори клас и районите с повишена концентрация на пътнотранспортни произшествия. Ще се осъществява контрол в участъци с въведени от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движение на товарни автомобили.

Информацията съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково, пояснявайки, че ще се осъществяват засилени мерки за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите пролетни празници – 1 май и Гергьовден.

Многобройните богослужения и празнични инициативи в областта ще бъдат охранявани от полицейски служители. В районите на храмовете ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност на пътищата и подстъпите към тях.

Екипи на полицията ще осъществяват денонощен контрол, с оглед опазване на обществения ред, недопускане извършването на криминални престъпления и ще следят за извършване на нерегламентирана търговска дейност. Съвместно със служители на Областната дирекция по безопасност на храните се извършват проверки в търговски обекти по отношение на предлаганите хранителни продукти.

Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта са извършили контролни проверки на всички църкви и манастири, в които ще се провеждат празнични богослужения. Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на църковните служители. Служители на противопожарните служби ще дежурят в големите храмове в градовете по време на празничните литургии.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук