В изложбената зала са кадрите от конкурса „Моят град през моите очи”

Инициаторът Виолета Желева лично връчи наградите

контакти

В изложбена зала „Асен Крайшников” са подредени кадрите от конкурса „Моят град през моите очи”, където ще останат до края на следващата седмица. Инициатор за обявяването му бе народният представител от Димитровград Виолета Желева, по повод 70-годишнината на града.

Официалното откриване и награждаване се състоя снощи. Наградата на публиката, след онлайн вот, е за кадъра на Христина Иванова – „Есента лети с мен” /на водещата снимка/. Следващите, от първо до трето място, определи жури, част от което бяха майсторите на обектива Инко Бургелов и Тихомир Петков.

Първа в класацията е снимката на Антоанета Йорданова – Общината в Димитровград, през цъфнали магнолии. На второ е снимката на Генади Найденов – градът по време на последното затъмнение, с емблематичната Водна кула и лунния сърп в нощното небе. Трета е снимката на Димитър Тодоров, именувана „Светлина, небе, земя и бетон”. Наградите за победителите са парични. За снимката на публиката и първата в класацията – по 100 лв. За второ място сумата е 80, за трето – 60 лв.

Първи думи и представяне при откриването снощи направи Фани Димитрова от Харманли, която е част от инициативата. Тя пожела на участниците да имат вдъхновение за още нови, по-красиви и още по-интересни фотографии. След нея поздравления отправи Виолета Желева. Тя лично връчи наградите на отличените, благодари на всички участници в конкурса, както и на всички, постарали се, за да я има изложбата.

Удоволствие бе за мен да получа снимките ви и да видя как всеки един чувства близко до сърцето си Димитровград. Благодаря ви, че направихте възможно осъществяването на тази красива идея, сподели народният представител.

В конкурса участваха 28 снимки, на 12 автора, като две от тях бяха извън него. Кадрите – вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук