В ДИМИТРОВГРАД: 5787 ОТ 9595 ГЛАСУВАЛИ – „ЗА“ ЯЕЦ

Референдум
контакти

5787 от гласувалите 9595 граждани в община Димитровград подкрепиха развитието на ядрена енергетика чрез строителство на нова електроцентрала. 3613 отметнаха „не“ в бюлетина. Общо в избирателните списъци фигурират 53 233 души.

В проценти съотношението се изразява по следния начин – 61,57 % са отговорили положително на въпроса, останалите 38,44 % – отрицателно. Регистрирани в секционните комисии са 186 недействителни бюлетини. Избирателната активност за града и населените места е общо 18,01%.

В деня на референдума в общината бяха отворени 91 секции. От тях 32 в Меричлери и селата, останалите 59 в Димитровград. По последни данни не са регистрирани жалби или нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на първото в демократичната ни история национално допитването.

Резултатите са от проучване на izvestnik.info. Възможно е леко разминаване с окончателните от РИК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук