В ДИМИТРОВГРАД: 51 ГОЛДЪН РЕТРИВЪРА НА ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА

контакти

51 расови кучета от породата Голдън ретривър записаха техните собственици за участие в изложба в Киноложкия център в Димитровград. Те дойдоха от градове от цяла България, имаше участници и от Румъния. Организатор бе Български голлден ретривър клуб.

Оценката от изложбата е важна, тъй като се състезават кучета само от една порода. Ние сме легитимния представител на ретривърите за България. В страната може да има само един такъв. Част сме от Българката републиканска федерация по кинология /БРФК/, каза председателят на клуба Красен Хаджиев. В Димитровград изложбата е 10-та юбилейна. Клубът е създаден през 2005 г., но сме реализирали повече от едно представяне на година, допълни той.

По думите му няма информация да има любимци от Димитровград, но това не означава, че липсват такива. В демонстрациите участват предимно членове на клуба, каквито от града край Марица няма, но пък всеки собственик на такова куче можеше да се включи в експозицията. В трескава подготовка хората правиха тоалетите на ретривърите.

Заради юбилейното издание организаторите направиха реверанс – такса за участие нямаше. Що се отнася до членството, всеки може да получи такова, дори да няма собствен ретривър. Годишната такса е 40 лв.

Изложбата в Димитровград бе най-големия форум за годината, засега. Киноложкият център е много добър. Мястото в парка също ми харесва. Хубаво е за отдих и професионална дейност. Това каза съдия Малкълм Годфрой /Malcolm Godefroy – Fenwood kennel/, представител от The Golden Retriever Club – Великобритания.

Голдън ретривърите се състезаваха в различни класове – бебе, подрастващи, междинен…Проведоха се също конкурси за най-добра двойка – мъжко и женско куче, за развъдна група и група на потомците, дете водач на куче и млад водач. Нямаше парични награди. За най-добрите бяха подготвени купи, грамоти и подаръци от спонсора „Роял Канин“. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук