В ДИМИТРОВГРАД: ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ НА ДЕСЕТИЯ ПРОТЕСТ

контакти

Поне 10 пъти повече от предишните протести бяха хората, включили се в неделното шествие. Вълненията, започнали в столицата и големите градове веднага след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС този ден получиха адекватно отражение и в Димитровград. На призива от Фейсбук към 20 час бяха откликнали около стотина човека, но с тръгването по бул. „България” – 15 минути по-късно, числото бързо се увеличи. Момичета с метли пометоха пътя на народното недоволство. Развяха се още знамена, вдигаха се плакати с викове: Оставка!

За разлика от предишните протести, събрали по 15-20, предимно младежи, хора на средна възраст, родители с деца, че и пенсионери се вляха в ществието. Чуваха се поздрави и окуражителни думи. Ставайте, какво чакате!? Искайте промяна, обръщаха се протестиращи към седящи по пейките хора.

Скандирайки: Мафия! Оставка! Промяна! Множеството по алеята на бел. „България” се отправи към „Димитър Благоев”, където за малко блокира булеварда. Петдесетина минути след тръгването колоната отново се върна пред общината. Повечето се качиха на трибуната, запалиха се фойерверки, загърмяха  пиратки. За присъстващите полицейски екипи обаче работа, освен нормалната за охрана на реда, до към 21 часа не беше се отворила.

За развоя ще ви информираме допълнително.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук