В деня на толерантността, деца твориха сувенири, помагат на деца. Следват базар и концерт

Международният ден на толерантността се отбелязва днес. По този повод в читалнята на димитровградската библиотека деца твориха сувенири, с които ще помогнат на деца.

Събитието организира Дневен център за деца с увреждания /ДЦДУ/, участваха ученици от училищата „Пенчо Славейков“, „Алеко Константинов“ „Васил Левски“, „Любен Каравелов“. Включиха се заместник-кметът Яшо Минков, секретарят на Община Димитровград Венета Стоименова, директорът на общинска дирекция Диана Дончева.

Директорът на ДЦДУ Ивелина Златева обясни, че от няколко години провеждат подобни инициативи в деня на толерантността. Миналата година например правиха кутии за подаръци. Сега изготвят сувенири, които бъдат предлагани на благотворителен базар.

Базарът ще се състои на 23 ноември следобед във фоайето на спортна зала „Младост“. На него ще се предлагат направените днес сувенири, както и други, предоставени от хората. Средствата от него ще се използват за Габи и Радост, които имат нужда от лечение.

Малко по-късно същия ден, отново в спортна зала „Младост“, от 18:30 часа, ще се проведе концерт, организиран от читалище „Христо Ботев 1902“. В музикалната проява ще участват фолклорните колективи към читалището. Тя се организира с благотворителен характер, както и по повод 115-та годишнина от основаването на институцията. Входът е с покани, като средствата от тях също ще отидат за лечението на Габи и Радост.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук