В ДЕНЯ НА ПТИЦИТЕ ПУСНАХА СПАСЕН ЦАРСКИ ОРЕЛ КРАЙ СВИЛЕНГРАД

На 1 април, освен Деня на шегата, отбелязваме и Международния ден на птиците. Именно тази дата бе избрана да бъде върнат в естествената му среда спасен царски орел.

През януари птицата бе открита простреляна и в безпомощно състояние край свиленградското село Райкова могила. Тогава тя бе отведена за лечение в спасителния център за диви животни в Стара Загора. При изследването се изясни, че орелът е на три години, с поражения от огнестрелно оръжие по крака и крилото. Седмица преди това в същия район бе открита и друга жертва на бракониери – прострелян морски орел. Той обаче не оживя. По случаите бе сезирана Окръжната прокуратура.

След близо два месеца в Центъра, царският орел е излекуван и беше пуснат на свобода в естествената му среда между селата Райкова могила и Мустрак, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/. 

[box_info]Eкскурзии и почивки от Elit Tur TranS – лицензиран туроператор: www.elittur.eu[/box_info]   

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук