В Деня на Земята: Да пазим планетата, нашия дом

Ежегодно на 22 април отбелязваме Деня на Земята, която трябва да опазим на всяка цена, защото тя е нашият дом.

Всяка година събитието има определено мото, през тази темата е: „Инвестираме в нашата планета“. Фокусът е върху екологичната и социална политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Настъпил е моментът за действия, защото възстановяването на Земята зависи от всички, не само защото ни е грижа за природата, а защото всички ние живеем в тази околна среда. Всеки от нас се нуждае от здрава планета. Здравата планета не е опция – тя е необходимост.

Дошло е времето за решителни действия да се запази и защити нашето здраве, семействo, прехранa… заедно трябва да Инвестираме в Нашата Планета.

И въпреки че все още има време за разрешаване на климатичната криза, време да изберем и проспериращо и устойчиво бъдеще и време да възстановим природата и да изградим здрава планета за нашите деца и техните деца, времето е малко. Изменението на климата ще продължи да засяга все повече икономическите отрасли, ще увеличава недостига, ще намалява печалбите и перспективите за работа, като това ще повлияе на всички нас, освен ако нещо не се промени.

Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-мащабното честване в света. Всяка година платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, за да демонстрира глобалната подкрепа за движението за опазване на околната среда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук