В ДЕНЯ НА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ: ГЕРБ И БСП РАВНИ, СПОРЕД „АЛФА РИСЪРЧ“

В деня на вот на недоверие към правителството агенция „Алфа Рисърч“ оповести резултати от социологическо проучване, според което ГЕРБ и БСП са с почти равни позиции. За социалистите биха гласували 17,9%, а за герберите – 17,1%. Реформаторския блок биха избрали 7% от хората, а ДПС – 6,1 на сто. НФСБ (2,8%) изпреварва „Атака“ (1,6%). 76% от хората смятат, че Пламен Орешарски трябва да подаде оставка и да се отиде на предсрочни избори.

Една от причините за скъсяването на дистанцията между първите две политически сили е връщането в парламента на ГЕРБ и активизирането на позицията на партията, според проучването. Очаквано, в това отношение е по-високия рейтинг на Бойко Борисов. Генерала има подкрепа от 28%, а Сергей Станишев – с три пункта надолу.

Представителното социологическо проучване е проведено в периода 19-25 септември по метода на стандартизирано интервю. В изследването са участвали 1010 пълнолетни граждани. 

Снимка: БГНЕС 

За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук