В деня на вота – мисли умно, действай разумно. Избор винаги има

контакти

Важен за страната ден е 29 октомври 2023 г. Денят на т. нар. местни избори. В този ден пред народа застават познати и непознати кандидати за кметове и общински съветници. Това е демокрацията – да се изправят кандидатите пред народа, а той да направи своя избор. Да го направи умно и разумно. За да не съжалява после. Което, впрочем, е заложено у българския избирател. Може и при други народи да го има, но при нас съжаляването винаги следва вота, независимо какъв е. Не от всички, разбира се, но от голяма част гласоподаватели, дори от онези, които не са гласували. Това също е типична родна черта – да не участваш в нещо, след това да критикуваш резултата. Но, да не се разпростираме – темата е широка и дълбока, и за такива действия, вероятно, има основание. Но няма перспектива. Промяната идва с разбирането и участието на по-голямата част от обществото. Затова във всеки избор трябва да се гласува. Независимо от разочарованието. Независимо от скандалите. Да се гласува за ново начало.

Защото изборите могат да бъдат и израз на оптимизъм. Особено местните. Кандидатите във всека община са хора, като другите, имат близки, съседи, приятели… Познават ги мнозина. Анонимността почти липсва. Може да се гласува преференциално – голямо предимство, което прави вота мажоритарен.

Избери онези, които знаеш, че няма да те подведат. Сред кандидатите свестни, честни, можещи хора има немалко. Просто, те трябва да бъдат подкрепени. Това е прагматичният вот! За него е  нужно  преодоляване на инерцията и смелост пред самия себе си. Да признаеш, че си свободен от политически пристрастия, че можеш да направиш своя осъзнат избор… Избор за близкото бъдеще на общия дом – града, общината, населеното място, в които живеем! Избор винаги има! Не пропускай възможността да направиш своя на 29 октомври.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук