В ГОДИНАТА НА КНИГАТА: ПРЕПИТВАТ УПРАВЛЕНЦИТЕ КОЛКО КНИГИ СА ПРОЧЕЛИ

Имаме идея да направим анкета с общинските съветници, за да видим колко и какви книги са прочели или четат в момента. Проектът е в идейна фаза и ще се реализира от предстоящото да се създаде Сдружение на читателите на книгата в Димитровград. Повод е обявяването на 2015-а като година на книгата. Това сподели философът Кирил Георгиев днес, по време на отличаването на читателите на годината в Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Анкетата ще бъде с внезапен характер, за да нямат възможност съветниците да се подготвят предварително. Почва заседанието и всеки намира анкетата на мястото си. Без книга няма морал,  няма активна гражданска позиция и последствията са ясни. Все пак, управленците трябва да дават личен пример. Правил съм подобно проучване в Пловдив, където чета лекции. Оказа се, че над 95% от участниците не четат книги. В случая говоря за художествена литература, не за научна, каза още философът.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук