В блато газят елените в димитровградския зоопарк. Стопаните: Ще отводним

Блато се образува в клетката на елените в димитровградския зоопарк, а те газят в рядка кал и вода. Това сигнализира наш читател, който допусна, че може да се стигне до заболяване на животните. Проверката констатира, че на места са се образували локви и е много разкаляно.

Отговарящата за зоопарка  Гюлшен Али коментира, че една от причините за създадените условия са подпочвени води, както и валежите от последните дни. Действително, такова нещо в другите клетки не се забелязва. Те имат съвсем различен вид.

Създадени са необходими условия за живот на елените. Осигурено им е сухо помещение, дървен под със слама, както и достатъчно храна. Така е и за всички останали животни, каза Гюлшен Али.

Според нея, няма опасност  елените да се разболеят. По думите й, ако чувстват дискомфорт, ще отидат в подслона си. От друга страна, изискването е животните да живеят в максимално близка до естествената си среда, което се свързва с естествената почва.

Потърсихме за коментар Тихомир Гочев, управител на Общинско предприятие „Благоустрояване“, което отговаря за зоопарка. Той лаконично посочи, че ще се търсят варианти за отводняване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук