В ареста остава свещеникът, обвинен в разпространение на порно

контакти

Най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража постанови Районен съд – Свиленград за свещеника, обвинен в разпространение на порно материали с непълнолетни лица. Наказателното дело, внесено от Районна прокуратура – Хасково е разгледано днес, информират от там.

При разглеждане на искането съдът е установил, че е налице обосновано предположение обвиняемият 50 г., свещеник към Старозагорската митрополия, е извършил престъплението, за което е привлечен под отговорност. Към това сочат събраните свидетелски показания, протоколи от претърсване и изземване, както и обяснението на самия обвиняем.

Според съда, като публична фигура и принадлежността към православната християнска църква, свещеникът много ясно е следвало да разбира, че деянието е с висока степен на обществена опасност, извършвано в условията на продължавано престъпление. Съдът отчита това като проява на явно незачитане не само на установените правни, а и на моралните и нравствени норми.

С тези съображения служителите на Темида в Свиленград постановяват най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково в 3 – дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание, като в случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Окръжен съд – Хасково на 24 октомври 2023 г. от 14 ч., уточняват от съда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Голям престъпник тоя поп.Други за побой ги пускат ,а той сигурно е свалял порно от торенти,а за да сваляш,трябва да разреши да свалят от неговия комп и така става разпространител. Едва ли е разпространявал за пари.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук