В АНТАЛИЯ: МИКЯЙ НАИМ ПАК ЗЛАТЕН. СЕГА ЗА БЪЛГАРИЯ

контакти

Състезателят на спортен клуб по борба „Димитровград“ Микяй Наим спечели единствения златен медал за България в свободния стил на провел се в Анталия международен турнир по борба „Victory Cup“. Той победи последователно  казахстанец, турчин, германец и на финала грузинец, съобщават от клуба.

Националните отбори за кадети и кадетки в трите стила участваха на този турнир, който се проведе за  16-ти път. Нашите имаха трима представители – Нели Георгиева при кадетките, Микяй Наим и Димитър Иванов в свободния стил. Салим Наим  отново беше в треньорския щаб.

Димитър Иванов също показа силна борба. Той победи казахстанец и двама представители на домакините. Загуби единствено на полуфинала, след равностойна борба, от друг борец на Турция. Така той стигна до бронзово отличие. Единствено без медал остана Нели при кадетките, допълват от СКБ „Димитровград“.

Във „Victory Cup“, от 16 до 19 май, се включиха националните отбори на десет държави – домакините от Турция, Германия, Азербайджан, Унгария, Грузия, България, Франция, Казахстан, Австрия и Русия. Участваха над 250 състезателя. Турнирът се провежда всяка година около месец преди Европейското първенство за кадети  и кадетки. Счита се за сериозна проверка на силите за континенталната надпревара. През тази година първенството ще се състои от 18 до 23 юни в град Бар, Черна гора. 

На снимката Микяй Наим (вляво) и Димитър Иванов. Кадър от СКБ „Димитровград“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук