В аванс за Еньовден – празник край Каснаково и в Меричлери

контакти

Празникът „Жената през вековете“ ще се проведе на 21 юни от 11.00 часа на Светилището на нимфите и Афродита, край димитровградското село Каснаково. Организатори са читалище „Искра 1926“, Кметство Каснаково и Община Димитровград.

В програмата ще вземат участие певчески фолклорни групи от общините Димитровград, Хасково и Стара Загора. Обичай „Еньовден“ ще пресъздадат самодейците от читалището в село Крум. Рецитал в изпълнение на деца от село Каснаково ще допълни празничната програма.

На следващия 22 юни от 18.30 часа на площад „Хорището“ в Меричлери ще се проведе Трети регионален празник на билките, Слънцето и лавандулата – „Еньовденска китка“.

В празничната програма ще вземат участие колективи при читалищата от общината и местното читалище „Просвета 1896“. За децата е предвидена арт-работилничка, на която ще се изработват картини с апликация от билки и цветя.  За гостите на празника ще има и изложение на пчелни продукти от местни производители, както и вкусна и разхладителна лавандулова и ментова лимонада. За празничното настроение ще се погрижат талантливите музиканти от  формация „Хоризонт“ и народният изпълнител Тенчо Тенчев.

Прояви за Еньовден подготвят и в Хасково на 24, 25 и 26 юни. Еньовден идва в града ни с наричания за здраве, билки, конна езда и плуване за лъчезарните деца, съобщават от Общината, на чиято страница може да видите програмата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук