ВЯРНО ЛИ Е НАРОДНОТО: ГЛЕДА НАДОЛУ И МИСЛИ ЗА ГОЛО

контакти

Всички знаят, че мъжете имат навика, когато видят хубава жена, да я оглеждат и да шарят с очи по цялото и тяло. Много лесно се забелязва къде точно гледа мъжът. Понякога това създава неудобства и от двете страни. Дали обаче го правят само представителите на силния пол? Отговорът е: Не.

Жените също оглеждат мъжете. Те обаче правят това незабележимо. Причината се крие в погледа. Представителите на нежния пол имат силно развито периферно зрение. Когато жената гледа мъжа в очите, не е сигурно, че гледа само там, т. е., че вижда само очите му. За мъжа е сигурно, защото неговото зрение не е толкова периферно, а насочено към определена точка. Погледът му е нещо като лазер, за разлика от този на нежния пол, който обхваща по-голяма част от намиращото се пред очите. Така че, не е отговаря на истината познатото мнение, че само мъжете оглеждат. И жените го правят, но имат прикритие за действията си.

Излиза вярно народното „Гледа надолу и мисли за голо“. Разбира се, то се отнася за онези скромни, но само на пръв поглед персони. Това е по-скоро частичен прочит на нещата. В ежедневието се срещат различни примери от друго естество. Един такъв доказва горното твърдение. Почти всеки мъж или момче се е сблъсквал със съпруга, майка, баба, когато търси нещо, например – блуза или чорапи в гардероба, или ключовете за колата. Къде ми е бежовата риза?, пита той. Гледа, гледа и не може да я види. В крайна сметка решава не само, че е на друго място, но и, че жената я е преместила, подреждайки. Там е, сигурна съм, казва тя. Идва и я посочва. Периферният и поглед помага за откриването. Гледа в определена посока, но вижда много повече. Изводите всеки може да направи за себе си. 

[box_info]Гостувате ли в Димитровград, изберете хотел СЛАВЯНИ: www.hotelslaviani.com [/box_info] 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук