ВЯЛ ИНТЕРЕС КЪМ КЪЩИЧКИТЕ ЗА КНИГИ. ДЕЦА МИСЛЯТ, ЧЕ СА ЗА ПТИЧКИ

Какъв е интересът към къщичките за книги, монтирани преди малко повече от година в Димитровград? Решихме да проверим, в Деня на библиотекаря – 11 май. Такива има в градинката до библиотеката, пред Общината, до големия шах, в парк „Вапцаров“ и в парк „Марица“

Мненията са разнопосочни, но става ясно, че интересът е слаб и вял. Не съм виждала никой да си взема книжка от къщичката и да чете, казва възрастна жена. С тези компютри и модерни телефони, изобщо не можеш да ги накараш, подхвърля друг гражданин. Не често, но аз лично съм виждала хора да разлистват от изданията, казва майка. В началото интересът беше по-голям. Впоследствие отслабна, коментира минувач.kashtichkiknigishah

Някои деца мислят, че къщичките са за птички. Разбират за какво са поставени, след като им бъде обяснено, че смисълът е различен, споделят почиващи в градинката пред библиотеката. Моето дете взема, от време на време, но като види, че са без картинки, ги оставя, казва родител, призоваващ да се оставят повече книжки за най-малките.

Пред библиотеката, общината и до големия шах проверката показа, че има достатъчно четива. На последното място обаче споделиха, че допреди дни къщичката била празна. Изданията ги прибирал живеещ наблизо човек, който не бил много добре. Изненадана съм, че сега има, сигурно, някой се е погрижил тези дни, учудено заяви жена от близката пейка.

Инициативата „Седни и почети“ цели хората, буквално, от ръка на ръка, да споделят свои книги. Идеята е да увеличим интереса към четенето, коментираха при поставянето на къщичките от Общината.

Макар да не посягат към книгите често или изобщо, според мнозина граждани, инициативата е прекрасна. Къщичките, пък, допълват красотата на външната среда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук