Вътрешният министър: Учудвам се на искането за оставката ми

контакти

Във вчерашната вечер всички станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София. Само навременната и адекватна реакция на служителите на Столичната дирекция на вътрешните работи и Жандармерията осуетиха по-сериозни щети и дори жертви. Затова именно се учудвам на искането за моята оставка. Защо? Защото хиляди служители на МВР си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това означава да ги предам. Освен това не смятам, че Министерството на вътрешните работи трябва да е изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в БФС. Няма полиция по света, която да стои безучастно и да гледа как се унищожава общинско и лично имущество. Действията, които бяха предприети снощи от служителите на СДВР и Жандармерията, са реципрочни на агресията от страна на крайни фенове, чиято цел определено бе да окървавят протеста, коментира в началото на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той категорично заяви, че застава зад всички служители, които снощи с риск за живота си предотвратиха нещо много по-сериозно. В същото време посочи, че не приема действията на единици служители, превишили правата си и не са се справили със задачата да не се поддават на провокации. Аз и колегите ми не толерираме подобно поведение, подчерта Стоянов и поясни, че по негово настояване започва вътрешна проверка в спешен порядък. По думите му, всеки, който е превишил правата си, ще понесе персонална отговорност. Вътрешният министър се извини от името на МВР на онези, мирно протестиращи, пострадали при потушаването на безредиците, за които нямат вина.

Калин Стоянов сподели още, че оперативното ръководство е поверено на главния секретар. Така отговори защо не е бил на място, като обясни, че е бил във връзка с ръководните кадри на терен. По разпространената информация, че е бил на кино снощи посочи, че е присъствал на прожекция на филм, касаещ телефонните измами и присъствието му е било в работен порядък.

Какво още бе коментирано на брифинга, може да проследите във видеото, на bTV:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук