ВЪРХОВНИЯТ СЪД ПОТВЪРДИ ИЗБОРА ЗА КМЕТ НА ДИМИТРОВГРАД

newbeautyОставя в сила решение № 304  от 18.11.2015 г. на Административен съд – Хасково. Това е записано в решение на Върховен административен съд /ВАС/, от 9 февруари. То е свързано с жалба на Коалиция „Да за Димитровград“. В нея касационният жалбоподател счита, че решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/, за избиране на кмет на Димитровград, е неправилно, произнесено при съществени нарушения, поради което моли да бъде отменено. С оставянето в сила на решението на Административния съд в Хасково, ВАС потвърждава избора за кмет на Димитровград. Решението не подлежи на обжалване и отмяна.

На 18 ноември Административен съд Хасково излезе с решение, че потвърждава решението на ОИК, за обявяване за избран за кмет на Димитровград на Иво Димов. ВАС, в решението си от 9 февруари, го остави в сила. Остави в сила и решението за избор на местни парламентаристи, за което вече писахме.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Че е пълно с нарушения, пълно е. Че има масово преправени протоколи, има. Но трябва да се знае една много проста истина за избора на кмет на Димитровград. Хората не гласуваха за Иво Димов. Хората гласуваха за ГЕРБ. Нека никой не се заблуждава, в това число и Иво Димов, че той е избраника за градоначалник. Избраника е ГЕРБ и който твърди нещо друго е просто прост. Сега най-голямата тайна в Димитровград е какво образование има Иво Димов. Никой няма право да пита за това – тайна е. По едно Време Иво имаше висше, сега има-няма, това е нероден Петко.. Е, има диплома от минния техникум и тя е най-сигурното нещо което има. Още два мандата по ред да изкара Иво, пак няма да разберете какво образование има той, пък и никой няма намерение да ви информира. Това не е ваша работа. Но има и една друга истина, и тя е следната. Ако Иво Димов имаше широка народна подкрепа лично за себе си, той щеше да се кандидатира като независим и сега щеше да бъде градоначалник, който не е длъжен никому. Няма по-хубаво нещо на тоя свят, сам, лично да вземеш властта без да си длъжен никому. Ако Иво Димов се яви като независим кандидат за градоначалник, ще вземе колкото Пламен Пасков. Това е голата истина. Нищо лошо няма – Иво Димов използва ГЕРБ за реализация на личните си амбиции и това е естествено нещо. Но когато кажеш : хората гласуваха за мен, зароди моите лични качества и обаяние, това означава че след дипломата лъжеш вече за втори път. Това е. Другото е от Лукавия. Аминъ !

  2. Що се отнася до решението на ВАС, логиката на нещата е следната: Ако за градоначалник беше избран Стефан Димитров, при наличие на същите налични нарушения, а жалбоподателя беше Иво Димов, тогава бъдете сигурни – ВАС щеше да касира изборите, защото жалещия се е от ГЕРБ, а това означава само едно – власт. Властта не се жали. Тя се разпорежда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук