Върховният съд потвърди за съветниците от БДЦ в Димитровград

Окончателно приключи драмата по въпроса дали ще има разместване при съветниците от БДЦ в Общински съвет – Димитровград. От Административен съд – Хасково информираха, че Върховният административен съд /ВАС/ остави в сила негово решение, потвърждаващо решение №222 на Общинската избирателна комисия /ОИК/ – Димитровград, в частта му за избора на общински съветници от БДЦ.

БДЦ има двама съветника в Общинския съвет – водачът Донка Велчева и вторият Юлиян Семерджиев. Трети бе Георги Ангелов, чийто твърдения бяха, че не са му отчетени всички преференции, трябва да мине на второ място и да бъде избран за общински съветник.

По темата писахме на няколко пъти, като последното за изяснение бе дали Ангелов е решил да обжалва и пред ВАС, което явно е направил. Резултатът от обжалването е ясен и Семерджиев, който освен че остава в редиците на ОбС – Димитровград, бе избран и през настоящия мандат за негов заместник-председател.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук