ВЪРХОВНИЯТ СЪД ОТМЕНИ СКЪПИТЕ ВИНЕТКИ. ДЪРЖАВАТА: ПАРИ НЕ ВРЪЩАМЕ!

контакти

Първо отделение на Върховния административен съд /ВАС/ отмени постановлението на Министерски съвет от декември 2015 г. с което бяха увеличени винетките. Жалбата беше заведена от Сдружение „Център за законодателни оценки и законодателни инициативи“ в началото на годината, съобщава на сайта си Българската стопанска камара.

auto-bannerМотивите на съда са, че постановлението на правителството е прието при пълна липса на обществено обсъждане, както и, че не е съгласувано с останалите министри. Освен това, докладът на вносителя не съдържа конкретни причини, които налагат увеличение в размера на стикерите. Мотивите, пък, не са подкрепени с конкретни данни за състоянието на републиканската пътна мрежа…

Решението 3-членния състав на ВАС подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред 5-членен състав на съда. От това ще се възползва Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. При никакво положение няма да се връщат пари на хората, които са закупили стикерите по новите тарифи, обяснява пред dariknews.bg регионалният министър Лиляна Павлова.

Решението на Тричленния състав на ВАС не е окончателно, поради което постановлението на Министерския съвет за тарифата за винетните такси остава в сила. То не е отменено и цените на винетките са действащи и валидни, предвид, че решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване, се казва на страницата на МРРБ.

На снимката: протест от края на ноември миналата година, срещу високите цени на винеткитеПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук