Вълшебният стрелец Петър Жеков – в Градска библиотека „Пеньо Пенев“

контакти

На среща с вълшебния стрелец Петър Жеков и представяне на едноименната книга на Митко Добрев кани Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград. Тя ще се състои на 30 август, петък, от 17:30 часа в лятната читалня на институцията.

Митко Добрев, автор на книгата „Вълшебният стрелец Петър Жеков“ – ненадминат голмайстор на България от 1915 г. до днес“, е роден на 26 февруари 1954 г. в Димитровград, където прави и първите си стъпки във футболната игра… Още от визитката му, вижте на снимката.

Легендата Петър Жеков е роден през 1944 г. в хасковското село Книжовник, където се срещнахме с него преди три години. Излиза оттам, когато е на 5 години, но ваканциите кара на село13 години живее в Димитровград. Тук започва и футболната му кариера. Два сезона е в местния „Химик“, следват 6 години в „Берое“ и още толкова в ЦСКА. Има 333 мача и 253 гола – абсолютен рекорд за „А“ група. Носител на Златната обувка през 1969 г. с 36 попадения, на Сребърната обувка през 1970 г. и Бронзовата през 1973 г. Има 44 мача и 25 гола за националния отбор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук