ВЪЛШЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА МАСАЖА НИ ПРАВЯТ „КАТО НОВИ“

Масаж
контакти

Масажът като терапия е известен още от древността. Неговите свойства са вълшебни, но знаем ли достатъчно за него? Нека направим една малка екскурзия в неговия свят.

Воден масаж

Той има успокояващ ефект. Топлата вода, съчетана с разтриващи движения, намалява стреса, напрежението и тревожността. С отпускане на мускулното напрежение настъпва бърза и дълбока релаксация. Препоръчва се при хора, страдащи от астма, а също и при проблеми в ставите. Топлата вода намалява усещането за болка, докато тя напълно не изчезне. Любопитно е как 10 минути са достатъчни, за да се почувстваме „като нови“. Той е чудесен метод също за подобряване на стойката и походката.

Антистрес масаж

Стресът е заплахата на 21-ви век, именно за това трябва да намерим начин от време на време да се отърсваме от него. Натрупването му може да има дълготрайни последици, които да доведат до неспокоен сън, постоянна тревожност и дори остра депресия. Именно затова идеален партньор в тази борба е телесната манипулация – антистрес масаж.  Той е комбинация на различни техники: китайски масаж, шиатцу, биоенергия, калифорнийски масаж. Специалистите определят този вид като начин да елиминираме „вътрешни болести“, невидими на пръв поглед. Чрез регенерация на клетките, тъканите и органите на нашето тяло, чрез нервна регенерация и мускулна релаксация организмът ни ще почувства резултатът веднага.

Аромамасажи

Ареоматът има силата да въздейства върху организма и неговите емоционални състояния. Ето защо много растения притежават свойството да отключват емоциите. Те „лекуват“  чрез миризмата си и проникват в кожата. Свойствата, които притежават са: безспорни антидепресанти, освобождаващи от стреса, отпускащи, успокояващи и регенериращи помощници.

Тибетски масаж

Може би най-стария от всички изброени до тук. Той се основава на петте най-стари елемента: земя, вода, огън, вятър и пространство. Представлява умели и плавни движения по тялото, които стимулират организма и влияят благоприятно на имунната система.

Хавайски масаж

Елементите, от които е съставен, са:  дъх, танц, докосване и музика. Масажът започва зад главата, по гърба, продължава до  ръцете, краката и ходилата и след това завършва в предната част на тялото. Хавайският масаж влияе благоприятно върху кръвообращението, дишането и храносмилането. Отпуска мускулите и ставите. Успокоява нервната система и създава хармония между тяло и дух.

Тайландски масаж

По традиция този масаж се извършва върху легло, поставено на земята. Той представлява обмен на  енергия и е едно тотално физическо и духовно отпускане. Този вид отпуска мускулите и ставите, а също и подобрява имунната система и забавя процеса на стареене.

ИЗТОЧНИК: MALLPLUS.BG

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук