ВЪЛНА ОТ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРСИ ПРЕЗ МАРТ

Ученически конкурси
контакти

Вълна от ученически конкурси организира общината през месец март. Обявяват се надпревари за детска рисунка, свързан с познанията за действие при бедствия, аварии, оказване на първа помощ; фотографияводата като безценно богатство; за най-добре попълнен читателски дневник.

„С очите си видях бедата“ е темата на конкурса за рисунката. Целта му е мотивация сред учениците към изучаване и прилагане способите за оцеляване при кризисни ситуации. Затвърждаване на познанията при бедствия, аварии, катастрофи, пожари…Оказване на първа помощ, самопомощ и взаимопомощ.

Рисунките трябва да бъдат с размер 35/50 см, без паспарту. На гърба на платното – да съдържа името на автора, възраст, училище, контакти, както и послание, подходящо за заглавие. Няма ограничение за техниката на рисуване. Могат да участват деца и ученици от общината, от 6 до 18 години. Срок за предаване на творбите – 16 часа на 29 март в сградата на „Детски и младежки център“.

2013 г. е определена за Международна година на водното сътрудничество. Периодът 2005 – 2015 – за Международно десетилетие – „Вода за живот“. По този повод се организира фотографската надпревара „Водата – извор на живот“. Участниците в конкурса трябва да снимат по темата, като изложат своите лични виждания за пестене и опазване на най-голямото земно богатство. Кадрите трябва да бъдат с размер не по-малък от 15/21см (В5), да бъдат паспартирани и надписани в долния десен ъгъл. В конкурса могат да участват ученици от всички училища в община Димитровград от ІV до ХІІ клас. Всеки участник може да представи повече от една фотография. Срокове за подаване – 16.00 часа на 22 март в младежкия център.

Най-добре попълнен читателски дневник е третият конкурс. Целта му е стимулиране на четивната техника сред децата. Читателските дневници могат да бъдат с произволен формат и оформени според желанието и вкуса на участника. Те трябва да бъдат представени до 16.00 часа на 25 март в детския отдел на Градска библиотека „Пеньо Пенев”.

Ще се организира също състезанието „Най-добре четящ клас“, изложба на детски илюстрации от български народни приказки, надпревара за бързо и гладко четене и т. н.

Повече информация може да получите от Антоанета Шаркова, главен експерт в отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук