Вълна от дарения в Димитровград

контакти

Вълна от дарения в Димитровград! Много хора дариха и продължават да го правят в пункта на Българския червен кръст (БЧК).

Към момента са събрани одеяла, топли завивки, зимни якета, палта, пуловери, зимни обувки, чорапи, шалове, шапки, ръкавици, хигиенни материали /сапуни, пасти за зъби, четки за зъби, течни сапуни, душ гелове/, тоалетна хартия, памперси, бебешки шишета…

С благодарност за съпричастността на димитровградчани се обърна кметът Иво Димов на профила си във Фейсбук.

Искам да благодаря на всички наши съграждани, които се отзовават с дарения в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Десетки хора, търговци и производители откликнаха на апела за помощ и непрекъснато идват в пункта на БЧК в Димитровград… С мен се свързаха и наши съграждани, които също събират помощи и ги изпращат чрез различни неправителствени организации и хора към нуждаещите се. Благодарности на Веселин Караджов и Диана Вълкова, които също стартираха кампания за набиране на помощи. Големи сърца имат димитровградчани!, се казва в публикацията на кмета Иво Димов. Той информира че е в постоянна връзка с БЧК и предстои събраното да бъде опаковано и транспортирано към пострадалите райони.

Междувременно, преди ден изпратената от Община Хасково помощ пристигна в побратимените градове Люлебургас и Одрин. Заместник-кметовете на Хасково Динко Тенев и Танер Емин придружиха хранителните продукти и стоките от първа необходимост, които общинските служители дариха за турския народ.

В публикация в социалната мрежа от Община Люлебургас благодариха за протегната ръка от Хасково с думите: Границите ни са различни, болката ни е една и съща! Нашият град-побратим, Хасково, България, ни достави подготвените от тях материали за изпращане в зоната на земетресението. Ще излекуваме раните си със солидарност.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук