Вълкодав скъса синджир и нахапа жестоко дете

контакти

Куче, порода азиатски вълкодав, е скъсало дебел синджир и нахапало жестоко 10-годишно дете. Инцидентът е станал на 14 юни в хасковското село Въгларово. На детето е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в състояние – временно опасно за живота, съобщават от Районна прокуратура – Хасково, която провежда разследване.

До момента е установено, че в село Въгларово 51-годишен отглеждал в дома си куче, порода азиатски вълкодав. Държал го вързано с дебел синджир. На 14 юни около 15,40 ч., кучето скъсало синджира и излязло от имота. В това време близо до кошари за отглеждане на животни се намирали две деца. Едно от тях – 10-годишно момче, било нападнато от кучето. Животното причинило на детето наранявания от ухапвания по тялото. Детето е било транспортирано в болница в гр. Пловдив. За инцидента е бил подаден сигнал в полицията, допълват от прокуратурата.

Установено е, че кучето е регистрирано по установения ред. То е приведено в общинския приют в гр. Хасково. Под ръководството на Районна прокуратура – Хасково се извършват активни действия по събиране на доказателства.

Снимката е илюстративнаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук