Възстановяват минералния басейн в Меричлери

контакти

Предстои възстановяване на минералния басейн в Меричлери, за да заработи и да може да се ползва от хората, информира кметът на Димитровград Иво Димов.

Изпълнението става възможно по проект № BGLD-1.007-0022 „Изграждане и развитие на спортно-развлекателен комплекс „Соленци”, град Меричлери, първи етап – Възстановяване функционалността на минералния басейн”.

Той стартира на 13 март тази година, с обща стойност малко над 281 хил. лева, като съфинансирането от ЕС е 85%. Около година е срокът за приключване на първия етап.

Във връзка с изпълнението, Община Димитровград ще наеме общи, работници по поддръжката и организатори, които трябва да подготвят терена за осъществяване на планираните дейности, както е предвидено по първия етап на проекта.

На обекта е сменена помпата, почистен е сондажът, подготвени са модулите за добив на вода. Ще направим всичко необходимо, за да може да заработи басейнът, подчерта кметът Иво Димов.

Той допълни, че след време ще се мисли за надграждане до цялостен спортно-развлекателен комплекс. За него първоначални подробности бяха дадени преди около година и половина, във връзка с изготвянето на стратегия, която очертава възможностите за създаването на модерен комплекс около басейна в град Меричлери.

Амбицията е проектът да бъде надграден до парк за спорт и отдих, с тенис кортове, игрища за баскетбол и волейбол, трибуни, както и изграждане на сгради за провеждане на конференции и др.

Снимка: merichleri.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук