ВЪЗСТАНОВЯВАТ ЛЯТНОТО КИНО, НО НЕ ТАЗИ ГОДИНА

контакти

Имаме амбицията да възстановим лятното кино на Димитровград, намиращо се в парк „Вапцаров“. За тази цел не са необходими много средства. Обсъждахме варианти още тази година да направим това, но лятото вече е в разгара си. Това каза заместник-кметът Светослав Стойков. Мислим в насока да го реставрираме и реновираме. Тази година обаче това няма да стане, допълни думите му кметът Иво Димов. Идеята бе споделена на среща с представители на културните институции в Димитровград. Те коментираха възможността да се изгради проект за театрална сцена, която да привлича гражданите при провеждане на множество инициативи. Диригентът на Забавно-духовия оркестър сподели, че има голямо значение къде се организират проявите. Когато свирим на центъра, малко хора идват да ни слушат. Различно е в парк „Вашцаров“. Там хората са свикнали с нашата музика и я приемат по-добре, каза той.

Все пак, лятно кино тази година в Димитровград ще има, макар и само за една вечер, на 26 юли. Тогава, от 20:30 часа, ще се излъчи българската класика „Баш майсторът“. Това няма да стане в парк „Вапцаров“, а на импровизирана открита цена на пл. „България“. Нестандартното събитие е част от инициативата на БНТ. Крайната цел на обществената телевизия е да се инициира процес за възстановяване на летните кина в България. Надеждата е тази проява да даде искрата на процеса за възстановяване и в града край Марица. 

Снимка от skyscrapercity.com Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук