Възстановиха бърза влакова връзка между Централна, Северна и Южна България

контакти

От днес е възстановено движението на директния бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив през Велико Търново, Дряново, Трявна, Казанлък, Карлово и Баня, с удобни връзки от и за Габрово и Хисар, съобщават от БДЖ.

Двата влака бяха отменени през лятото на 2023 г., след като ремонтите дейности на жп възел Пловдив наложиха спиране движението на влаковете между Пловдив и гара Филипово. Тъй като срокът за пускане на отсечката се отложи няколко пъти и все още няма движение по нея, влакове № 4631 и № 4632 ще се движат до и от гара Филипово, разположена в северната част на Пловдив.

Сутрин бърз влак № 4631 ще заминава от гарата в Горна Оряховица в 07:05 ч., на гара Царева ливада ще осъществява бърза удобна връзка от и за Габрово, ще преминава през Казанлък в 09:36 ч., през Карлово в 10:42 ч. и ще пристига на пловдивската гара Филипово в 11:40, откъдето ще има осигурен автобус за пътуващите до централната гара в града. Обратно автобусът от Пловдив до Филипово ще тръгва в 15:30 ч., а влакът – в 16:10 ч., и ще пристига в Горна Оряховица в 20:53 ч., като в гара Царева ливада също ще има връзка за и от Габрово.

Освен директната връзка между областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Пловдив, както и втория по големина необластен град Казанлък, влакове №№ 4631 и 4632 свързват Габрово и Хисар, спират в курортния град Павел баня и в Пловдив имат връзки за и от Пазарджик и други дестинации.

След пускане на отсечката Пловдив – Филипово, влаковете ще се движат от и до гара Пловдив. Дотогава е осигурен превоз с автобус между Филипово и централната гара в града под тепетата.

С възстановяване на двата влака се осигурява удобна транспортна алтернатива между Централна, Северна и Южна България, подчертават от БДЖ.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук