Възрастни хора с първомартенска кампания за градеж на църква в Хасково

контакти

Първомартенска благотворителна кампания инициираха потребителите на Дома за стари хора на „Кенана“. В следващите дни, до настъпването на Баба Марта, те ще продават мартеници. Средствата са в подкрепа на градежа на църквата „Свети Иван Рилски“ в кв. „Орфей“, съобщават от Община Хасково.

Решението взели възрастните хора, а екипът на Дома ги подкрепил, разказа директорът Кина Койнарска. Всички заедно изработили стотици традиционни български символи, кукли и сувенири. Към благотворителната инициатива се присъединили и хората от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройва в „Болярово“. Те също, в часовете по трудотерапия, изработвали мартеници с благотворителна цел.

Пъстрият щанд е разположен до сградата на Община Хасково. Там, освен на красивите мартеници, всеки може да се наслади и на песните, които изпълнява вокалната група от Дома за стари хора. Любими български песни, в акомпанимент на акордеон и гайда, озвучават централната градска част, а възрастните хора с усмивка разказват своите спомени за това как се е празнувал денят на Баба Марта през годините. Те призовават всеки, който има добро и щедро сърце, да подари мартеница за здраве на близките си хора и дари средствата за завършването на църквата в кв. „Орфей“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук