Възможност за подаване на документи за самоличност с електронен подпис

контакти

От сектор „Български документи за самоличност“ информират гражданите, че с валиден български квалифициран електронен подпис, всеки български гражданин би могъл да се възползва от услугата, чрез подаване на заявление за: издаване на лична карта и паспорт; удостоверение за събития свързани с издаването на документи и дубликат на свидетелство за управление на МПС.

Това става чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: https://e-uslugi.mvr.bg. Освен това гражданите ще имат възможност при подаване на заявление за издаване на български документи за самоличност да предоставят адрес на електронна поща за получаване на съобщение за издадения/те им документ/и. Осъществена е възможност в Областните дирекции на МВР и съответните районни управления за извършване на заплащане на административните услуги чрез ползване на ПОС терминално устройство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук