Възкресение Христово отеква във вечността. Честит Великден!

Възкресение Христово честват православните християни. Велик ден, който носи радост на света и отеква във вечността, защото е триумф на безсмъртието.

Възкръсването на Христос става на третия ден, след като е разпнат на кръста и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. След това Исус Христос се явява на Мария Магдалена, а после и на апостолите.

Подготовката за честване на Възкресението се прави през всеки от дните на Страстната седмица. Кулминацията е в последните часове на Велика събота, когато в храмовете се отслужват тържествени богослужения. Точно в полунощ бият камбаните, последвани от думите на свещеника – Христос воскресе! Вярващите отговарят – Воистину воскресе!

В сутрешните часове близките си раздават боядисани яйца, козунак, курабии, честият си Великден и си пожелават здраве, щастие и радост. Да бъдат! Христос воскресе! Воистину воскресе!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук