Възкресение нарисува творецът Жеко Димитров

Към Христос трябва да се стремим, казва авторът

Изложбата „Възкресение“, на твореца Жеко Димитров, бе открита снощи във фоайето на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Исторически музей в Димитровград. Живописната експозиция включва няколко картини, една от които представя гледната точка на автора за Възкресението, а част от другите са на библейска тематика.

Първи думи каза директорът на музея Елена Георгиева, като своеобразен домакин. Преди време обещахме да организираме събития, които да одухотворят комплекса, каза Георгиева и акцентира, че през месец май ще има още много културни събития.

Откривал съм много изложби на Жеко Димитров. Доказал се е със собствения си стил през годините, за което го поздравявам, каза председателят на Комисията по култура в ОбС Гроздан Грозев.

Гост на събитието бе известният художник Христо Панев. Жеко е от онези хора, целунати от Бога. Той е поет, музикант, разкриващ дарбата на художник в себе си, подчерта Панев.

Тази изложба открива тревожния живот на хората и бурното море, което ще става още по-бурно. Преди 40 години ми попадна Библията и оттогава досега, тя е извор на вдъхновение за мен. Четейки Свещеното писание, стигнах до извода, че Христос е съвършен и към него трябва да се стремим. Показва ни, че бурното море може да стане ведро и с чисто небе. Бих се радвал, ако тази изложба предизвика чувство за размисъл сред хората, посочи авторът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук