ВЪВ ФЕЙСБУК: ФАЛШИВИ ЗАСЛУГИ СИ ПРИПИСВА БЮРОТО ПО ТРУДА В ДИМИТРОВГРАД*

контакти

[quote]ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА Е ДОПУСНА, СПОРЕД ДИРЕКТОРА, ПРАЗНИТЕ РЕДОВЕ В ДОКУМЕНТА – ЗА ПРЕГЛЕДНОСТ[/quote]

Искам да споделя с вас какво ми се случи днес в Бюро по труда Димитровград, пише във Фейсбук-групата „Димитровград – България” Господинка Ангелова:

Отивам да се отпиша от регистрация, носейки договор за започване на работа! Най-напред ме изпратиха да си направя копие на договора, макар че това трябва да го правят служителите в дирекцията. След което ми дадоха картона да се подпиша срещу 3-4 празни реда, които незнайно защо не бяха написани в мое присъствие. И ми разпечатаха решение за прекратяване на регистрацията, което също трябвало да подпиша.

Вие някога чели ли сте какво пише в решението? Близо 2 години и половина съм била регистрирана при тях и през това време не са ми предложили нито работа, нито курс – нищо. Да, давали са ми информация за работни места за които съм питала, но дотам…

Та да се върнем на решението. Представете си наглостта им, в един от абзаците пише, че „…лицето е започнало работа със съдействието на ДБТ ….“.  Казах, че не мога да подпиша подобно решение, тъй като не е вярно и поисках това изречение да бъде коригирано. Оказа се, че не може и няма друг вид решение. Написах си опровержение с особено мнение под решението и конкретизирах, че е без съдействието на Дирекция Бюро по труда.

Моля ви, четете преди да подпишете нещо при тях, ей така, на юнашко доверие. И си търсете правата, защото наглостта им няма граници, предупреждава гражданката. Възможно е да разпечатат друго решение и да фалшифицират подписа ми, но след този пост се съмнявам, че ще посмеят да го сторят. И се надявам най-после хората, на които са подчинени, да се самосезират и да вземат необходимите мерки, завършва постът във Фейсбук.

buro trud komentari1В подобен дух, с негативно звучене, са и почти всички коментари. „В БТ работят едни от най-наглите и невъзпитани чиновници! Окопали са се на службиците и идея нямат що са там. Да не дава Господ да стигаш до техните „услуги“,  гласи един. Според друг в държавата е винаги така, отчита се дейност, за което се получават пари. Трети наблягат на момента, че администрацията е с изключително ниско полезно действие, има и добросъвестни служители, но рядко.

За подписаното с особено мнение решение потвърди директорът на Бюрото по труда в Димитровград Антония Тюйлиева. Тя, обаче, подчерта, че става дума за техническа грешка, не за практика на дирекцията. В момента, в който се пусне Решение, само двама човека имат право да го коригират, едната съм аз. Когато госпожата е била тук, мен ме нямаше. В момента, в който се върнах, решението бе коригирано. Допусната грешка няма как да се поправя от всеки служител, той трябва да заяви това, коментира Тюйлиева, но не позволи въпросният документ да бъде сниман.Antoniq-Tujlieva

На гърба на подписаното с особено мнение Решение стои и подписът на началник на отдела, че става дума за техническа грешка. Подготвен е следващ, от който се изяснява, че Господинка Ангелова е започнала работа, без посредничеството на ДБТ. Същото е записано и в националната база данни. Ще повикаме госпожата с писмо – да подпише новото решение, увериха от Бюрото.

Що се отнася празните редове, Тюйлиева заяви: Планът за действие се парафира от търсещия работа и служителя. Тя се е подписала срещу това кога се е явила, за какъв период става въпрос. Да, има празни редове, но е по-прегледно, за да бъде така.

Регистрацията на г-жа Ангелова е от 9 януари тази година. Била е регистрирана преди, отказвала се е и пак се е регистрирала. В този период тя е получавала информация за възможностите за работа, отговарящи на високата и квалификация, уточни директорът на БТ – Димитровград.

* Заглавието е на редакциятаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Да, отписах се от Бюро по труда на 10.11.2014 г. започвайки работа по заместване, която искам да уточня не е намерена със съдействието на ДБТ.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук