ВЪВ ВЕДРА ОБСТАНОВКА БСП ОТЧЕТЕ УСПЕХИ И ТРЪГНА КЪМ НОВИ. ПЪРВАНОВ ЗАКЛЕЙМЕН

контакти

[quote]В ЛИЦЕТО НА СТАНИШЕВ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ВИЖДАТ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, ЧУ СЕ ОТ ТРИБУНАТА В ХАСКОВО[/quote]

Приятно ми е да застана пред вас в такава ведра, позитивна обстановка, да кажа какво сме свършили на парламентарните избори и да заявя вяра, че ще повторим успеха на европейските. Така започна отчета си зам. председателят на димитровградските социалисти Тодор Тодоров. В подобен дух преминаха и другите изказвания. Дъх на победа внесе енергийният министър Драгомир Стойнев, който простичко обясни какво е сторило правителството, защо е успешно и защо не бива да бъде застрашено с евентуална загуба на майския вот. Подкрепи го с нотка на самокритика за кадровата политика и друг гост – Милко Багдасаров, депутат и член на Националния съвет.

Проблемите при обичайните обсъждания този път останаха настрана, за сметка на един – действията на бившия президент Георги Първанов, рестартирал АБВ с намерението да създаде паралелна на социалистическата листа за задаващите се евроизбори. Димитровградските червени обаче заклеймиха разкола с декларация и твърдо застанаха зад лидера си Станишев. Предложено бе дори той да води листата, но, кой знае защо това не се гласува.

15 са номинациите на димитровградските социалисти за депутати в Брюксел. Измежду тях местен е един – Йовко Бонев. Отпадна, естествено събралият най-много номинации Ивайло Калфин.

119 от 150 делегати уважиха третото заседание на ХХ-та конференция в театър „Апостол Карамитев”. 21 от 50 основни организации в общината са предали протоколи от събрания за издигане на кандидати, отчете нарочната комисия.

По същото време и в Хасково социалистите също проведоха Отчетно-изборна конференция, като в нея участие взеха и гостите, дошли в Димитровград. Откри я председателят на Общинския съвет на БСП Иван Станчев. Предстоящите избори са европейски, но от национална величина. Ще се борим за социална България в социална Европа. Поставили сме си за ел да стигнем до всеки един човек, каза той.

Червените от областния град също осъдиха Георги Първанов, Ивайло Калфин и другите, заявили подкрепа за АБВ. Те остро реагираха срещу опитите да се разцепи партията отвътре и отвън и то в момент преди избори. Уважаваме кадърните хора, но не уважаваме некоректните, се чуха мнения в залата.

Ясно бе заявено, че Хасковската партийна организация застава твърдо зад лидера Сергей Станишев и премиера Пламен Орешарски. В този ред на мисли народният представител Смиляна Нитова подчерта, че сегашното правителство е първото, което само за 6 месеца е реализирало 2/3 от обещанията в социалната сфера. За този период успехите не са много, но смятам, че са направени първите успешни стъпки, коментира тя.

Европейските социалисти виждат в лицето на Сергей Станишев Георги Димитров, твърдо убеден е Костадин Видев, председател на регионалната структура на Българския антифашистки съюз. Той изрази недоумението си, че се работи против лидера на европейските социалисти. Видев определи Първанов като кариерист, който е успял да заблуди много хора. Трябва да направим всичко възможно да подкрепим Сергей Станишев, подкрепиха думите му други изказващи се.

В Хасково се бяха регистрирали 110 делегати, от 172-ма. Дневният ред бе – предстоящите европейски избори и задачите пред БСП, роля на Партията на европейските социалисти и отчета на евродепутатите, номинации за следващите кандидати за Европейския парламент.

[box_info]Рекламна къща 4 – креативност и качество Х 4: rk4.dgportal.eu [/box_info] 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук