Въвеждат противоепидемични мерки в детските градини в Димитровград

контакти

Временни противоепидемични мерки в детските градини на територията на община Димитровград се въвеждат от 16 до 31 януари 2023 г., гласи заповед на кмета Иво Димов. Те включват засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми за остри заразни болести, както и спазването на задължителни мерки за намаляване на рисковете от инфекция.

В сградата на детската градина от децата не се изисква да носят предпазни маски. Носенето на защитна маска за лице от педагогическия и непедагогически персонал е задължително, в това число и от външните за институцията лица, ако по изключение са налага да влязат в сградата.

Мерките описват как трябва да се извършва дезинфекцията и проветряването на помещенията, приемът на децата, въвеждане на протоколи при респираторни симптоми и др. В конкретика може да ги видите в документа – ТУК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук