Въвеждат декларация за съгласие при удостояване с общински награди?

контакти

Да бъде въведена декларация за съгласие при удостояване с общински награди в Димитровград. Предложение в тази посока направи на днешното заседание на Местния парламент общинският съветник и председател на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт“ в ОбС Тодор Тодоров. То бе свързано с отказа на Мария Милкова да получи една от наградите „Учител на годината“ на 24 май в Димитровград. Милкова е старши учител по история в ОУ „Пенчо Славейков” и бе определена за носител в направление „Цялостен принос за развитие на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”.

Темата с отказа предизвика сериозен дебат на днешното заседание на ОбС. Повдигна я общинският съветник Калина Монева, която подчерта, че общинската комисия е гласувала за номинираните и трябва да се потърсят причините за изложените от страна на Милкова доводи от сцената на площад „България“ на 24 май.

Това е празник на духа, на образованието, на културата и подобни сценки са неприемливи, тук не трябва да има политика, която да засенчва подобен празник, подчерта кметът Иво Димов. Ако не си съгласен с нещо, има хиляди начини да го покажеш, да дадеш мнението си, на което всеки има право, допълни той.

Макар да нямаше разисквания специално за предложението на Тодоров, да има декларация за съгласие, подразбра се, че в ОбС няма разминавания по този въпрос. Председателят Гергана Кръстева обясни, че подобна декларация има и при избирането на почетен гражданин.

Малко по-рано Кръстева сподели, че получаването на награда, която гласува Общинският съвет, е двустранен акт. Ние гласуваме да бъде дадена награда, а отсрещната страна се съгласява или не да я получи. Всеки има право да направи това. А дали е правилно или не това да бъде направено точно на 24-ти, може да бъде приемано по различен начин, каза председателят на Местния парламент.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук