ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Въвеждане на Пресвета Богородица или Въведение Богородично е един от най-големите християнски празници. Той е почитан от православни и католици и се отбелязва всяка година на 21 ноември. Събитието се празнува също като ден на християнското семейство и християнската учаща се младеж. На този ден се почитат, както благочестивите родители на Дева Мария – Йоаким и Анна, които я въвеждат на 3-годишна възраст в храма, така и изпълнението на обета им да посветят Мария на Бог.

Влизането на Мария в храма символизира днес семейното ходене на църква и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Семейството се възприема като училище, което може да даде първичните познания за християнските добродетели. Така се затвърждават не само вярата, но и устоите на семейството.

Най-ранното известие за честването на празника е от края на 1 век. Според църковния календар Въведение Богородично попада в периода на Коледните пости. То се свързва с настъпващата зима и очакването на Рождество Христово.

[box_info]Автобусни и самолетни билетиwww.avtogara-dimitrovgrad.com [/box_info]Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук