ВХОД КЪМ ПАЗАРИТЕ НА 3 КОНТИНЕНТА ОТВАРЯТ ДО КРЕПОСТ

Вход към пазарите на 3 континента ще бъде Международната зона за бързо икономическо развитие, която ще се създаде край димитровградското село Крепост. Центърът ще е съвременна част от „ Пътя на коприната”, свързвал някога Европа с Азия. MIZ-1Проектът, финансиран от  Европейската комисия по Плана Юнкер, е на компанията „Димтеос”, която е закупила парцели от над 100 човека и ги е обединила в един, с площ над 90 дка. Получени са и необходимите разрешения за строителство. Стойността на проекта е 19,8 млн. евро.

Създаването на Международна зона за бързо икономическо развитие се подкрепя от областната и общинската управа в Хасково. Проектът включва изграждане на търговски и производствени площи, терминал,  комуникационен център. В търговската палата са предвидени места и за експозиции, представящи браншове и отделни компании, открехна завесата местният координатор на проекта инж. Албена Желязкова, строителен консултант. baner-wid olea-625-50 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук