ВТОРО МЯСТО ЗА ДЕВЕТОКЛАСНИЧКА НА СВЕТОВЕН ФОРУМ ПО МАТЕМАТИКА

Деветокласничката от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, Боряна Димова се класира на второ място на световния форум по математика и проектиране в Москва. В руската столица Боряна се състезава в направление „История и математика“, с проекта си „Видни български математици“. В презентацията си тя проследява приноса на първото поколение български математици още от времето на Руско-турската освободителна война, съобщават от гимназията.

Надпреварата бе оспорвана, а конкуренцията – голяма. Съревновавахме се с великите сили в математиката – Русия, Казахстан и Беларус и това ни прави още по-горди с успеха. Това сподели Катя Чалъкова, която е научен ръководител на деветокласничката. В качеството си на ветеран участник със своите ученици Катя Чалъкова връчи наградите на учителите – научни ръководители – в Москва. Преподавателката сподели също така, че вече има пълна колекция призове от участията в този световен форум.

На състезанието ученичката си служи със средствата на динамичния софтуер, като представи сложните теореми по геометрия на блестящ руски език. По пътя към Москва Боряна се представи успешно на национален кръг, като на практика запази второто си място в руската столица. Междувременно, от гимназията уточняват, че за четвърти път ученици от ПМГ участват и заемат призовите места на това престижно математическо съревнование.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук