Втори пункт за дарения набира сила в Димитровград. БЧК спира да приема материали

контакти

Втори пункт за набиране на помощи за пострадалите след земетресенията в Сирия и Турция набира сила в Димитровград.

Той се намира в новата сграда, зад полицейското управление, на бул. „Димитър Благоев“ 16, информират организаторите от гражданското сдружение „Дишай, Димитровград“. Пунктът отвори миналата събота и досега само за два дни близо 100 човека са предоставили дарения. Те ще бъдат транспортирани освен до Турция, така и до Сирия.

Офисът ще бъде отворен всеки ден от седмицата от 8:30 до 19:30ч. с кратки почивки през деня, за да се улеснят максимално солидарните димитровградчани, които искат да дарят.

Междувременно, от Българският червен кръст са информирали подразделенията си, че трябва да преустановят набирането на материални дарения. Това е станало след съобщение от Червения кръст и Червения полумесец, както и от националните дружества в засегнатите от бедствието страни, че към момента финансовите дарения са приоритет.

Около 200 са постъпилите материални дарения в офиса на БЧК в Димитровград, поясниха оттам и изказаха огромни благодарности на отзовалите се по всички места в страната, където се събират помощи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук