Втори национален фолклорен фестивал организира читалище „Нов път“

Второ поредно издание на Националния детски и младежки фолклорен фестивал – „Да се хванем за ръце, да пеем и танцуваме от сърце“, ще се проведе в димитровградското село Добрич. Организира го читалище „Нов път 2011“ на 9 юни, съобщават оттам.

Началото на фестивала, идната събота, е от 10:00 часа, в читалишен салон на бивше училище в Добрич. Целта му е да запази и обогати българската национална култура. Предстоят изяви на таланти, деца и ученици в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство.

Всички колективи ще се изявяват в следните категории: индивидуални изпълнители, групи за автентичен и обработен фолклор, танцови групи и клубове и групи за народни традиции и обичаи, разпределени в четири възрастови групи.

Всички участници ще получат грамота за участие във фестивала. Компетентно жури ще оцени изпълнителите и ще присъди медали за първо, второ и трето място, а на най-добрите – диплом и плакет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук