Втори „кучемат“ поставиха в Димитровград

Втори вендинг автомат за храна за кучета е поставен в Димитровград – в началото на парк „Вапцаров“. С т. нар. „кучемат“ срещу празна пластмасова бутилка или алуминиево кенче може да се получи храна за куче.

Първият вендинг автомат в Хасковска област бе монтиран преди няколко месеца именно в Димитровград. Кучемататът се намира в другия голяма парк в града – „Марица“, на който пък скоро ще започне ремонт.

С тази стъпка поощряваме своите граждани към създаването на една по-екологична среда и хуманно отношение към четириногите, подчертават от Община Димитровград.

За зареждането с храна и събирането на пластмасовите и алуминиеви опаковки ще се грижи сдружение „Киноложко дружество Тракия“ и единствения в България Киноложки център „Марица“.

Как работи машината?

При поставяне на празната бутилка или кенче в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска безплатно в друго отделение порция храна на гранули. Автоматът разполага и с купа вода, която се зарежда от хората, недоизпили своята вода в бутилката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук