ВТОРА РЪКА ЛИНЕЙКА ЗА МБАЛ „СВЕТА ЕКАТЕРИНА“ ОТ СТАРА ЗАГОРА

контакти

МБАЛ „Света Екатерина“ получи за безвъзмездно временно ползване втора ръка линейка от университетската болница в Стара Загора. Тя пристигна в Димитровград през миналата седмица. Автомобилът идва на база подписано в края на 2011 г. двустранно споразумение между двете здравни заведения. Това съобщи временният управител на нашата болница д-р Здравко Наков. Той допълни, че до този момент е имало само една линейка. Предстои оборудването на новата, съобразявайки се със здравните изисквания.

Съобщи още за спечелен от болницата проект по Оперативна програма „Човешки ресурси“, схема за безопасни условия на труд. По него ще се осигури предпазно работно облекло за персонала, лични предпазни средства и оборудване, в което влизат монитори за компютри, столове и бюра. Проектът е на стойност 150 хил. лв. от които МБАЛ получава 129 хил., а останалите съфинансира. По него предстои подписване на договор, като продължителността ще бъде от 6 до 8 месеца, информира д-р Наков.

Той каза, че здравното заведение е партньор по още два проекта. „Шанс за работа“ обучава болногледачи, които се реализират в различните отделения. В момента това правят 12 човека. По „Подкрепа за заетост“ пък се наемат безработни водопроводчици, бояджии, елмонтьори и подобни. Към този момент 13 човека, наети за 12 месеца, помагат за текущи ремонти. Така болницата отделя средства само за материали. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук