Втората грипна вълна подминава Хасково, засега

Няма пик на приетите в болница. В аптеките още липсват маски, изчерпват се дезинфектантите и спирта

контакти

За разлика от други райони на страната, втората грипна вълна подминава региона на Хасково, засега. Епидемия е обявена в Стара Загора, Русе, София-област, Бургас, Перник, Шумен…

В болниците в Димитровград и Хасково няма пик на приетите с остри респираторни заболявания или грип. Няма нещо тревожно, което да ни изправи пред липсата на достатъчно легла. Броят на хоспитализираните е такъв, какъвто е бил и през предходни периоди по това време на годината. Това съобщи управителят на димитровградската МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Матей Матеев, без да конкретизира колко от хоспитализираните пациенти са с респираторни заболявания. Към момента не са ми докладвани тежки случаи. Ако има такива или съмнения за грип, практиката е хората да се изпращат в Инфекциозно отделение на хасковската болница, допълни управителят.

В МБАЛ – Хасково също няма повишаване на приетите с вирусни инфекции. Засега, ситуацията е нормална за сезона, а приетите не са повече от обикновено. Към днешна дата, няма тежки случаи, поясниха от лечебното заведение.

Към момента няма основания за обявяване на грипна епидемия. Следим всеки ден и ще преценяме, заявиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Същевременно, медицински маски продължават да няма в димитровградските аптеки. Аптекарите нямат информация дали скоро ще има ново зареждане, като за липсата посочват, че маските са внос. Новото е, че привършват или са на привършване дезинфектанти и спирт. Хората ги купуват по-масово, след продължаващата да се излива информация за коронавирус и грип.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук