Всяко дърво в Димитровград – с паспорт?

контакти

Идея да се опише и обследва дървесната растителност на територията на града, обмисля от известно време Община Димитровград. Това бе споделено при общественото обсъждане за подмяна на уличното осветление. Повод стана изразено мнение, че има дървета в паркове, по главни улици и булеварди, които ограничават осветлението от лампи и го правят до голяма степен неефективно.

Заслужено е признанието на Димитровград като най-зелен град. Това си има и своите недостатъци, от гледна точка на ефективното осветление. Много е деликатна ситуацията, защото в момент, в който тръгнем да подрязваме, хората протестират, коментира кметът Иво Димов.

Вече трета година не остава възможност и средства да възложим на фирма обследване на дървесната растителност в града. 80 хил. лева поискаха колегите, за да направят пълно обследване, както го прави фирмата с уличното осветление и стълбовете. Всяко едно дърво може да се опише, да се каже колко да се подравни и подреже, но това си е разход, допълни градоначалникът.

Смисълът на обследването е да се направи паспортизация на всяко едно дърво, да се види къде е какво е, да се обгледат корони, диаметър, да се определи приблизителна възраст, да се прецени състоянието, каза накратко главният еколог на Общината Пламен Митков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук