ВСИЧКИ ОБЩИНИ ОТ ОБЛАСТ ХАСКОВО ПРИСТАНАХА НА ВиК АСОЦИАЦИЯТА

Консолидацията на ВиК сектора в област Хасково вече е факт. Всички общини от днес са членове на една ВиК Асоциация, съобщават от Областна администрация.

На общо събрание на „Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК – Хасково“ бяха взети единодушно решения за приемане на Тополовград, Стамболово и Димитровград. В събранието участваха кметовете на общините от Област Хасково. То бе водено от председателя на Асоциацията – областния управител на Станислав Дечев.auto-banner

До започване действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и предоставяне на услуги на потребителите от ВиК- Хасково, в трите общини тези дейности ще продължат да се извършват от сегашните ВиК оператори. За Тополовград това е ВиК ЕООД – Стара Загора, за Димитровград – ВиК ООД Димитровград, за Стамболово – ВиК оператор „Стамболово“ ЕООД.

Същевременно, областният управител предложи за гласуване решение за изготвяне на анекс към договора между Асоциацията и ВиК Хасково за включване в бизнес-плана  2017-2021 г. на новоприсъединените общини.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ето, сега беше момента Иво Димов да покаже милее ли за Димитровград или е партийно протеже. Да, държавата в лицето на ГЕРБ иска обединяване на ВиК-то и нова цена водата от около 5 лева. Общината има 49 % дял във водното дружество. Иво Димов ако го е еня за нашата община, трябваше да разсъждава така: Ако 1 кубик вода сега струва 2,5 лв, то от тази цена 49 % и в моя дял, тоест 2,50 х 49% = 1,23 лв , останалите 2,5 -1,23 = 1,27 лв са на държавата в лицето на правителството, тоест на ГЕРБ. След като сега държавата иска да увеличи цената на 1 кубик вода на 5,0 лева, то аз Иво Димов не съм съгласен с това. Това ще рече, че щом държавата в лицето на ГЕРБ иска да увеличи цената с още 2,5 лв отгоре, то аз моя дял от тези 2,5 лв надценка няма да го увелича. Това означава така: от 2,5 лв нова надценка 1,23 лв са от общинския дял, а 1,27 лв са от държавния дял в дружеството. Понеже моята надценка е равна на 0,00 лева, това означава следното: 2,5 лв сегашна цена + 1,27 лв надценка на ГЕРБ + 0,00 лв общински дял (49%) = 3,77 лв. Това означава 3,77 лв нова цена, но не и 5,00 лв както иска държавата в лицето на ГЕРБ. Ето, тука е истински видим резултат. Но за това се иска мъжко дупе, а не бравурни лозунги и заклинания. С една дума: ако Иво Димов истински милее за Д-град, тогава той трябва да наложи дялово вето за вдигане на цената на водата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук